Finansiering av depositum for leie

Når man skal leie en leilighet, eller til og med når man skal finne et bofellesskap, så trenger man å stille med depositum i de fleste tilfeller. Noen utleiere har forsøkt seg med utleie uten depositum, men de fleste av disse har opplevd at de har fått inn leieboere som ikke betaler eller som forårsaker skader på leiligheten. Dermed har også disse sett seg nødt til å benytte depositum for å sikre at de ikke taper penger på utleie av leiligheten. Det er dermed en god grunn til at man benytter seg av depositum, og som leietaker, så er dette noe man bare må forholde seg til. Men hva gjør man da hvis man ikke har nok penger satt til side til et depositum? Når man skal leie sin første leilighet, for eksempel i forbindelse med studier, så er det mange som ikke har disse pengene på konto. Det er mange utgifter forbundet med å etablere seg på et nytt sted, og hvis ikke foreldre kan bidra med alt dette, så må man på et eller annet vis skaffe disse pengene til veie selv. Man mottar studielån når man flytter bort for å studere, men utleiere skal ha inn depositum før man mottar studielånet.

Det finnes heldigvis noen muligheter dersom man ikke allerede har penger på konto til depositum for leiligheten man ønsker. Man kan velge å benytte seg av en lånmegler for å ta opp et forbrukslån for å dekke depositum og eventuelt andre utgifter. Dette kan være en mulighet som passer for mange. Man betaler litt ekstra når man låner pengene, men dersom man ikke har pengene allerede, så er dette et bra alternativ. Det finnes mange tilbydere av forbrukslån, og for å finne best mulig betingelser kan man benytte seg av lånmegler som skaffer deg tilbud fra alle sine relevante samarbeidspartnere slik at du kan velge det beste alternativet. Dette er et tilbud som ikke er bindende og man står helt fritt til å velge det tilbudet man ønsker. Alternativt finnes det noen utleiemeglere som benytter seg av forsikringsløsning i stedet for depositum. Med dette alternativet betaler man vesentlig mindre. I noen tilfeller kan kostnaden for denne typen forsikring være 1/10 av depositumet. Man får ikke disse pengene tilbake ved endt leieforhold, men det er en kostnad for å kjøpe forsikringen.

Depositum med forbrukslån

Hvis man ønsker å benytte seg av et forbrukslån for å dekke depositumet, så kan man helt uforpliktende fylle ut en søknad hos lånmeglere som Axo Finans eller Centum Finans. Man får raskt et tilbud fra de av partnerne deres som ønsker å gi deg et tilbud, og så kan du ta et valg i forhold til hvilke betingelser du ønsker å benytte. Dersom du ikke ønsker å benytte tilbudene, så står du fritt til å forkaste alle inntil du har signert og bekreftet en avtale. Selv om man vil få noen kostnader forbundet med et forbrukslån for depositum, så kan man redusere disse så mye som mulig ved å finne gode betingelser.

Depositumsforsikring

Noen utleiemeglere tilbyr også depositumsforsikring som et alternativ til depositum. Dette er dessverre ikke veldig utbredt, og man må regne med å forholde seg til en spesifikk utleiemegler for å få tilbudt leie-muligheter på denne måten.