Hvordan får jeg et forbrukslån

Det er mulig å benytte seg av flere alternativer når man skal finne beste muligheter for forbrukslån. Med mye gjeld fra tidligere vil det begrense hvor mye du får låne ved opptak av nytt lån. Sjansen er stor for finansiering fra långivere som tilbyr forbrukslån uansett hva man ønsker å kjøpe. Smålån gir mulighet til kjøp av forbruksvarer, eller man kan ende opp med å ta med seg hjem en tv eller et spisebord. En ting man ikke tenker over i forbindelse med hva man tar med seg hjem for finansiering med smålån, er at disse løsningene ofte er dyrere enn et ordinært forbrukslån. Dersom man ikke har anledning til å benytte tiden som trengs for å få de beste rentene som er tilgjengelig, så kan man benytte en lånmegler. Det er viktig å bestemme seg for hva man faktisk ønsker før man bestemmer seg for hvilken låntilbyder man velger å benytte seg av.

For å gjøre det enklere for søkere å finne frem til beste tilbydere deler man ofte opp tilgjengelige tilbydere i 3 kategorier. Hvis man velger å benytte seg av en annen type tilbyder enn man faktisk trenger, så kan man ende opp med en kostnad på mer enn man ønsker for et forbrukslån. Renter for forbrukslån kan variere en god del fra markedsførte renter for de tilbyderne som ikke tilpasser prisene sine til markedet for lån uten sikkerhet. Man kan ta opp større lån hvis man trenger det med gode betingelser i forhold til med dårlige betingelser. For at man skal kunne finne frem blant tilbudene i forhold til forskjellige lån så trenger man en måte for å forenkle jakten på lån uten sikkerhet. For at det skal bli enklere for kundene, så bruker man ofte 3 kategorier som kan hjelpe med valget blant tilbud som passer til behovet man har. Så kan sms-lån, som er et annet navn for mikrolån, være dyrere enn andre kategorier da disse er beregnet for personer som ønsker penger utbetalt raskt.

Du finner sammenlikning av alternative tilbydere på Home-siden vår.

Varierende forskjell i forhold til betingelser

Hva som bestemmer kategorien er beløpene som tilbys og nedbetalingstiden i tillegg til hva som er markedsstrategien til tilbyder. Ved større lånebeløp, så blir det raskt enda mer man kan spare ved å samle smålån til et større. For å unngå å betale mer enn nødvendig må man velge den typen kategori som gir best betingelser i forhold til det du skal benytte lånet til.

Søk hos flere mulige tilbydere

Hvis man velger et lån med dårlige betingelser kan man få en kostnad på flere tusen kroner mer enn hvis man får gode betingelser på et forbrukslån. Når man vil sikre at man finner det alternativet som passer best, så bør man søke hos flere tilbydere og finne ut av alle alternativer. Når man har oversikt over hva som passer best kan man ta et valg i forhold til tilbudet man benytter seg av.

Hvilke typer lån finnes det å velge mellom

Før man benytter muligheten til å ta opp nytt forbrukslån kan man vurdere å få oversikt over økonomien med et budsjett. Hvis det viktigste er at man trenger penger raskt, så vil man da måtte benytte seg av tilbydere i kategorien mikrolån eller sms-lån. Hvis man ikke er sikker på om man trenger at lånet blir utbetalt raskt, så bør man vurdere alternativer da denne typen lån vanligvis er vesentlig dyrere enn andre forbrukslån. Dersom man ønsker å finansiere forbrukerprodukter slik at man kan ta det med seg samme dag, så betyr det ofte at man velger smålån da dette er den typen lån man kan benytte mens man handler. Kan man samle smålånene med et billigere forbrukslån på et større beløp.