Riktig bruk av kredittkort

Mange forbrukere er skeptiske til kredittkort fordi man hører om høye rentekostnader og dyr gjeld. Men kredittkort er et produkt som gir mange muligheter for dem som bruker det riktig. De som opplever at kredittkort blir dyre, er vanligvis personer som benytter kredittkort som forbrukslån. Dette er ikke måten det var meningen at man skulle bruke kredittkort. I dag har de fleste kredittkortleverandører tatt bort årsgebyr og gebyrer for brukerne for å benytte kortet. Når man i tillegg vurderer hvorfor kredittkort opprinnelig kom på markedet, og benytter det slik det var meningen at man skulle, så kan man faktisk spare penger i stedet for at det koster penger.

Opprinnelig oppstod kredittkort som en mulighet for forretningsreisende å kunne betale for restaurantbesøk, hoteller og reiser ved å betale alt samlet på en faktura en gang i måneden. Dette gjorde at det var enklere å være på forretningsreise. I noen tilfeller hadde man behov for å fordele fakturaen over flere måneder, og derfor oppstod kredittgrenser for å gi mulighet til dette. Men det var aldri meningen at man skulle benytte kredittkort som forbrukslån. Rentene ble satt i forhold til at man kunne benytte to til tre måneder for å betale fakturaen, og rentene var derfor høyere enn for forbrukslån eller andre lån. Men om man benytter kredittkortet og betaler fakturaen hver måned, så koster det med de fleste leverandørene ingenting å benytte denne tjenesten.

Mye å spare ved å benytte et kredittkort slik det er ment å brukes

Konkurransen mellom kredittkortleverandørene er etter hvert blitt stor, og derfor har de fleste kredittkort-leverandørene etablert løsninger for å gi kundene deres muligheter for å spare penger. Man har forhandlet frem avtaler som gir rabatter på drivstoff, reiser og forskjellige forbruksprodukter, i tillegg til at man tilbyr gratis reiseforsikring om du benytter kortet for reisen. Hvis du velger det kredittkortet som gir rabatter på de produktene du uansett benytter, så sparer du faktisk gode penger ved å benytte kredittkortet i stedet for å betale med andre betalingsmidler.
Med andre ord, så kan man oppnå store fordeler ved å benytte kredittkortet slik det er beregnet å bli brukt. De som har opplevd at det er dyrt med kredittkort, er som oftest dem som har benyttet kredittgrensen og baserer seg på tilbakebetaling over lang tid. Da blir dette en dyr løsning. Man må kjenne produktet man benytter slik at man benytter det på den måten som er mest praktisk.