Hvordan velge forbrukslån

Tilbudene er mange når man skal velge forbrukslån, og det kan være vanskelig å orientere seg i tilbudene. Mange kan bli skremt av tilbudene som finnes, og føler de ikke har oversikt over hvilke lån som er bra og hvilke som er dårlige. Velger man et dårlig tilpasset forbrukslån, kan dette bli vesentlig dyrere for deg enn det behøver å være. Man bør finne ut litt om de forskjellige tilbyderne før man velger ut den som har det tilbudet som passer best. Ved å ta for raske beslutninger, så kan du ende opp med å betale ekstremt høye priser for et relativt lite lån. Noen tilbydere etablerte seg i et tidligere marked hvor du måtte betale dyrt for fleksible løsninger. Man kunne for eksempel få tilbudt SMS-lån og mikrolån med årlig effektiv rente på over 50% eller til og med så høyt opp som 100% og enda høyere. Selv om det ikke ser slik ut når man leser betingelsene, så skyldes det at denne typen lån ofte er meget korte lån som betales tilbake raskt og at man tar betalt i gebyrer slik at rentene ser uskyldige ut.

Disse tilbyderne finnes fortsatt og tar fortsatt høye effektive renter, selv om du kan få akkurat like fleksible lån fra tilbydere som har bedre balanserte priser. Ønsker man lån på dagen, så er det mulig med en tilbyder av vanlig forbrukslån. Men selv om tilbyderen tilbyr en lav rente, så betyr ikke det at det er renten du får. Renten vurderes individuelt, og derfor kan du få en høyere rente enn den som annonseres, og vanligvis ønsker de ikke å gi deg info om grunnlaget for denne beslutningen.

Forskjellige betingelser med forskjellige tilbydere av forbrukslån

Når man skal benytte seg av et forbrukslån, så kan man få forskjellige betingelser, avhengig av hva man trenger det til. En betingelse er prisen, men man kan også få forskjellige typer lån. Noen tilbydere tilbyr forbrukslån i form av en låneramme, mens andre tilbyr tradisjonelle løsninger. Hvis du ikke trenger alle pengene umiddelbart, så kan det være en stor fordel å benytte en låneramme i stedet for et tradisjonelt lån. Da sparer man rentene for den delen av lånet man ikke trenger umiddelbart

Pris på forbrukslån

Pris på forbrukslån kan variere stort mellom forskjellige tilbydere. Det er derfor en stor fordel å vurdere flere tilbydere. For å gjøre det er man nesten nødt til å søke om lån hos hver tilbyder, da man ellers ikke finner ut av hvilken rente man vil bli tilbudt. For å hjelpe med å søke forbrukslån hos flere tilbydere, er det ganske vanlig å benytte en lånmegler. Disse har inngått samarbeid med flere tilbydere, og de sender søknaden din til alle sine samarbeidspartnere. Da vil du bare behøve å fylle ut et søknadsskjema, men kan forvente å få tilbud fra alle de samarbeider med. Da kan du sitte i fred og ro og vente på tilbudene de sender deg og kan vurdere hvem som tilbyr deg best pris på produktet. Så kan du velge den tilbyderen som passer best for deg. Lånmegleren er vanligvis gratis, og de forsøker ikke å påvirke valget ditt. De får selv betalt fra sine samarbeidspartnere for å tilby ditt navn som lead, og de er derfor ikke avhengig av at du tar det ene eller det andre valget.