Hvordan spare penger med kredittkort

Selv om mange forestiller seg at det er dyrt å benytte et kredittkort, så er ikke dette riktig i Norge. I Norge betaler forbrukerne sjeldent gebyr for å benytte kredittkort, med noen få unntak. I tillegg er kredittkortene i dag som oftest gratis å ha. Tidligere måtte man som oftest betale et årsgebyr for å ha kortet, i tillegg til fakturagebyr. Men konkurransen har gjort at de fleste tilbyderne i dag har tatt bort gebyrene. Dette, i tillegg til at kredittkort-tilbyderne sloss om å gi deg best mulige rabatter, er din sjanse til å spare penger ved å bruke kredittkort. Alt du trenger å gjøre, er å finne et kredittkort som tilbyr rabatter på de varer eller tjenester du likevel vil benytte deg av. Da vil du kunne betale mindre for utgifter du ellers vil ha uansett.

Avtale-rabatter

Så godt som alle kredittkort-tilbydere har forhandlet frem avtaler med spesifikke butikker, nettbutikker, reiseselskaper eller bransjer. Noen vil tilby deg utvalgte tilbud i henhold til avtalene de har forhandlet frem en spesifikk måned, mens andre har faste rabatter innenfor visse produkter eller spesifikke leverandører. Det er ganske vanlig at man har rabatter på drivstoff, da dette er noe de fleste vil kunne dra nytte av da de benytter bilen sin uansett om de har kredittkort eller ikke. Du kan ellers få rabatter innenfor bransjer, som nettbutikker for klær, sko, og skjønnhetsprodukter, eller data og forbrukerelektronikk. Du vil også finne noen nettbutikker eller andre leverandører som tilbyr sine egne kredittkort, og da vil du få rabatter i deres egne butikker.

Noen tilbydere av kredittkort tilbyr deg muligheten for å velge hvilken bransje du ønsker rabatter innen for hver måned. Uansett hvilken løsning som følger med ditt kredittkort, så kan du spare penger ved å benytte kortet på de produktene som gir rabatter for deg.

Cashback

Ikke alle tilbydere gir deg rabatter direkte, men hos noen tilbydere blir du tilbudt rabatter i form av cashback-løsninger.Forskjellen på det er at du kan se rabatten du får umiddelbart når du handler produktet, mens cashback-rabatter får du refundert på fakturaen når du får den. Resultatet blir det samme. Du får til slutt produktene du kjøper billigere enn du ellers ville gjort.

Spar penger på reiser

En vanlig bransje man kan oppnå rabatter innen, er for reiser. Mange av oss reiser på ferier eller reiser i jobben. Dette benytter kredittkortselskapene for å få et konkurranse-fortrinn foran sine konkurrenter. De fleste tilbyderne vil i dag tilby deg gratis reiseforsikring hvis du betaler mesteparten av reisen din med kredittkortet deres. Du kan ellers få tilbud om rabatterte reiser fra utvalgte kredittkort-tilbydere, men noen kredittkort tilbys også av flyselskaper eller andre reiseselskaper. Du kan finne flyselskaper som fakturerer et gebyr hvis du benytter et annet kredittkort enn kortet som utstedes fra det aktuelle flyselskapet.

De er med andre ord lurt å sjekke hvilke kredittkort som gir rabatter på de produkter og tjenester du likevel benytter. Det kan til slutt bli mange penger å spare på dette som du kan benytte til noe annet.